Mittwoch, 19. Juni 2019

Smeda boja kose

Godine nisu bitne ukoliko imate vedar duh i dobru frizuru. Ovo je jedna od takvih frizura koju je najbolje odabrati u srednjim 40-ima. Kosa je jako bitan faktor koja nam može ići na ruku, a i protiv nas.


Smeđa boja kose Današnje boje za kosu nude pregršt ideja koje vam mogu pomoći da svoj izgled dovedete do savršenstva. Među bogatom paletom boja možete naći. Srednje pepeljasto smeđa. Ovaj ombre look vrlo uspješno nosi Mila Kunis.


Njezini pramenovi su posvjetljeni prema vrhovima dok je baza tamno-smeđa boja, a svi su tonovi. Među najpopularnijim nijansama na kraju prošle i početku nove godine istaknula se boja cimeta. Cimet nijansa donosi narančasti podton smeđoj kosi koji donosi topli odsjaj i oživljava svaku kosu.


Iako će donijeti efektnu promjenu izgleda, cimet nijansa istovremeno zadržava prirodan ton smeđe boje kose i pretvara ga u njegovu bolju. Počnite sa svijetlo smeđom osnovom na koju ćete izvući izrazito tanke zlatne pramenove duž tjemena. Ako ste prirodna plavuša, ova boja će vam odlično pristajati.


Zatim, krenuvši dva centimetra od korijena, izvucite deblje zlatne pramenove. Nasvjetliji dio kose bi trebao da bude na prednjem dijelu te da počinje na obrazima. Prirodna boja kose mi je najtamnija smeđa, a već godinama se farbam dragstorskim bojama i promijenila sam hrpu boja, od kojih je zadnja bila skroz crna prirodna. Prije godina sam tu crnu išla skidati pomoću blajha u frizerskom salonu, kako bi se mogla ofarbati u neku smeđu srednje razine, malo svijetliju od dvoje prirodne boje, no to.


U postu o farbanju kose izričito sam navela da ne gledate sliku na kutiji za dobrobit vaše buduće boje. Nijansa označava dubinu boje, odnosno koliko je boja svetla ili tamna, dok ton označava odsjaj koji farba u sebi sadrži. Nijansa je obeležena prvim brojem, dok su odsjaji obeleženi brojem iza tačke ili kose crte.


Odlučili ste postati brineta? Dobro došli u poslovnu klasu boje za kosu. Vaša smeđa boja kose ima pravu dubinu, savršen odsjaj crvene i treba skladno pristajati uz vaš ten i oči.


Smeda boja kose

Sva ta očekivanja također su razlozi da oprezno obojite svoju kosu. We have sent you an e-mail to the address you provided. Please confirm your registration by clicking on the link in the e-mail.


Only by confirming, you can. Kako saznati koja boja kose vam najbolje pristaje? Vrlo je važno za kosu izabrati boju koja vam najbolje pristaje jer ćete odmah izgledati bolje, a kosa bogatije i sjajnije. Sami možete isprobati više boja , ali najbolje bi bilo prepustiti se u ruke profesionalnom frizeru koji će kosu lijepo nijansirati.


Lijepo je kad neko želi podijelit svoje znanje sa ostatkom svijeta. Da pređem da pitanje :) moja prirodna boja kose je tamno pepeljasto plava, sa crvenim pigmentom. Zadnje farbanje i ujedno i blansiranje je bilo u januaru, blanš je ubio crveni pigment prilično, tako da sam uz Palette-inu A-dobila. Crveno i bakarno – Bakarna boja kose ide odlično uz svetao ten i plave ili zelene oči.


Prirodno ili farbano riđokosi, bićete ove jeseni u skladu sa trendovima. Jeste da crvena boja kose nije za svakoga, ali ukoliko vam ona dobro stoji i dobijate komplimente kao crvenokosa, slobodno isprobajte neku novu nijansu vatreno ili rubin crvene. Bez sumnje je veoma tamna i boja kose se skoro ne razlikuje od crne. Smeđi tonovi su prepoznatiljivi samo kada se zagledate. Frizure i stajlinzi: Pozdrav od Mome: Kovrdžava kratka frizura, koju vidimo ovde na manekenki Ari Vestfal (na slici), daje nijansi tamne čokoladi osvežavajući udarac.


Smeda boja kose

Plavuše – Plava boja dobro pristaje osobama koje imaju svijetle oči i ten. Ako se odlučite za plavu boju, frizera biste trebali vrlo često viđati jer ispucali i isušeni plavi vrhovi ostavljaju „jeftin“ utisak. Takođe, plava boja ima jako puno nijansi pa se odlučite za onu koja vam najbolje odgovara.


I kod izbora nijanse. Beauty trendovi u svijet kose neprestano donose nove it boje i inovativne tehnike bojanja koje ih stvaraju. Ako želite zaista vidljivu promenu na svojoj braon boji kose onda za pramenove miksujte dve nijanse pepeljasto braon na vrhovima kose i malo sive po krajevima kose. Na ovaj način dobićete originalnu i veoma interesantnu nijansu. Sve u ovoj boji može da se nosi pa.


Smeda boja kose

Biranje savršene nijanse boje za kosu i nije baš tako jednostavno da, primjerice, samo odete u dućan i uzmete boju koja vam se najviše sviđa. Vaša boja kože, boja očiju, vaša prirodna boja kose (ili farba koju ste prije imali) igraju veliku ulogu u tome hoće li vam neka nijansa odgovarati ili ne.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts